IZBOR PROIZVODA MOTRIO

Motrio nudi rezervne dijelove prilagođene velikom broju modela vozila svih marki. Kočnice, filtri, paljenje, servisni pregled, amortizeri, ispušni sustav, klima-uređaj, remeni, karoserija, boja… Motrio nudi kvalitetne rezervne dijelove.

 

U cijeloj mreži, Motrio daje 12 mjeseci garanciju na rezervne dijelove i usluge* te dvije godine na akumulator.

* GARANCIJA vrijedi za popravke s rezervnim dijelovima Motrio.

 

 

 

 

akumulator
 

 

Čemu služi akumulator?

Akumulator je nužno potreban za pokretanje motora te je izvor energije za sve električne (svjetla, radio, alarmni uređaj…) i elektroničke uređaje u vašem vozilu.
Toplinski udari povezani s promjenama vanjske temperature nerijetko uzrokuju tehničke kvarove. Prosječan radni vijek akumulatora iznosi 4 godine.

 

 

strokovni-nasveti
 

Redovita kontrola pred zimu i proljeće garantuje nesmetano pokretanje motora bez obzira na vremenske uslove, čuva motor i katalizator te ponajprije sprječava kvarove koji onemogućavaju nastavak vožnje.

amortizeri
 

 

Amortizeri su važni za vašu sigurnost

Zbog pokvarenih amortizera mogli biste izgubiti kontrolu nad vozilom, a oni također uzrokuju dojam preopterećenosti.
Pobrinite se za očuvanje sigurnosti i udobnosti u vožnji. Amortizere pregledajte svakih 20.000 km. Zamjena se preporučuje između 40.000 i 60.000 km.

 

 

strokovni-nasveti
 

Jeste li znali da je zbog dotrajalih amortizera prianjanje vozila na podlogu u krivinama do 50 % slabije?

 

Nekoliko znakova kojima prepoznajete njihovu dotrajalost:
– neuvjerljivo ležanje vozila na cesti i gubitak prianjanja u krivinama na mokrom asvaltu
– duži zaustavni put
– promjena dužine svjetlosnog snopa reflektora u noćnoj vožnji
– neuobičajeno i brže trošenje guma
– manja udobnost
– osjetljivost na bočni vjetar
– slabije ublažavanje udaraca
– veća potrošnja goriva

 

izpusni-sustav
 

 

Ispušni/Izduvni sistem

Omogućava usporavanje plinova izgaranja u motoru i snižavanje njihove temperature. S jedne strane omogućava kontrolu razine buke vozila, a s druge smanjuje emisiju štetnih izduvnih plinova i tako garantuje poštivanje važećih prometnih propisa.

 

 

strokovni-nasveti
 

Začujete li lupanje ispod karoserije ili osjetite sumnjiv miris iz katalizatora, obratite se servisnoj radionici Motrio i svojem mehaničaru Motrio, koji će obaviti pregled i brzo zamijeniti potreban dio.

klima
 

 

Zašto održavati klima-uređaj?

Klima-uređaj nije namijenjen samo osiguravanju udobnosti (dovođenje toplog i hladnog zraka) nego također pomaže pasivnoj sigurnosti i dobrom osjećaju putnika. Riječ je o mehaničkom uređaju čije održavanje treba obavljati baš kao i održavanje motora.
Održavanje klima-uređaja važno je za čuvanje njegove učinkovitosti i radi zaštite okoliša. Čišćenje klima-uređaja omogućava uklanjanje bakterija koje stvaraju neugodne mirise i uzrokuju nadraživanje dišnih putova. Tako ćete uživati u zdravom prostoru bez mikroorganizama i štetnih bakterija.

 

 

strokovni-nasveti
 

Radionice Motrio osposobljene su za obavljanje radova održavanja kojima se klima-uređaju vraća potpuna snaga hlađenja i uklanjaju neugodni mirisi koji se mogu pojaviti.

remen
 

 

REMENI

Remen za pogon dodatnih agregata omogućava rad alternatora, servoupravljača i klima-uređaja. Zupčasti remen pokreće bregasto vratilo. Pukne li remen za pogon dodatnih agregata, automobil ne može voziti. Trošenje remena za pogon dodatnih agregata uzrokuje slabije prianjanje i zato nepravilan rad motora. Istrošen remen pogonskog sustava može uzrokovati težak kvar – lom dijelova motora.

 

 

strokovni-nasveti
 

Znate li kad ga morate zamijeniti?
Proizvođači preporučuju zamjenu između 75.000 i 120.000 prijeđenih kilometara, ili između 5 i 7 godina korištenja (što od toga prije dospije).

mehanicki-sklopovi
 

 

Motrio također nudi:

alternatore, elektropokretače, sklopke, kondenzatore, kompresore, pumpe za vodu.

 

 

strokovni-nasveti
 

Bez primisli obratite se svojem mehaničaru mreže Motrio, koji će obaviti održavanje i popravke na vašem vozilu.

gume
 

 

GUME MOTRIO = KVALITETA I TRAJNOST

Bez obzira na vremenske neprilike ili stanje ceste, gume su od velike važnosti za pravilno ležanje vozila na cesti, ovjes i kočenja, ali i za vašu udobnost i sigurnost kilometar za kilometrom.

 

Redovitom provjerom brzo ćete otkriti i ukloniti nedostatke. Ponajprije provjeravajte trošenje i tlak u gumama (jednom na mjesec).

 

Ne mijenjate li sve četiri gume istodobno, zbog sigurnosti vam preporučujemo da nove gume montirate na stražnje točkove. Tako ćete zajamčiti bolju stabilnost pri kočenju na skliskoj cesti, bolje prianjanje u krivini, ali i bolju stabilnost vozila u težim cestovnim uslovima.

 

 

strokovni-nasveti
 

Jeste li znali?

U vožnji površina dodira između ceste i automobila nije veća od površine lista papira. Provjera stanja guma i njihova zamjena, kad je potrebno, od najveće su važnosti.

 

Iskoristite prednosti guma Motrio, koje su pouzdane te dobro prianjaju na cesti. Imaju odličan omjer kvalitete i cijene, što je idealno za ograničen budžet.

ulje
 

 

Poštujte preporučene intervale zamjene ulja u knjižici održavanja automobila, jer o tome ovisi životni vijek njegova motora.

 

 

strokovni-nasveti
 

Savjetujemo vam da pri svakoj zamjeni ulja zamijenite i filtar ulja. Pri zamjeni ulja koristimo ulja standarda ACEA, u skladu s tipom motora i načinom uporabe vozila.

vidljivost
 

 

Za vidljivost su važna tri glavna elementa koji omogućavaju sigurnu vožnju svakog vozila:

– Svjetla
– Metlice brisača
– Tečnost za pranje stakala
Ta tri elementa zajedno tvore optimalni TROKUT SIGURNOSTI koji omogućava bezbrižnu vožnju. Zato ih ne zaboravite pa te elemente na svojem vozilu redovito provjeravajte.

 

 

strokovni-nasveti
 

Svjetla su nezaobilazan element koji druge sudionike prometa upozorava na vašu prisutnost. Redovito ih provjeravajte.

 

I metlice brisača imaju važnu ulogu. Osiguravaju dobru vidljivost bez obzira na vremenske uslove.

 

Ako metlice brisača nisu u dobrom stanju i nema tečnosti za pranje stakala, ugrožena je sigurnost u vašem vozilu. Zato se bez primisli obratite mreži Motrio, gdje će redovito pregledavati razinu tečnosti za pranje stakala.

servisni-pregled
 

 

Servisni pregled

Servisni pregled vozila uključuje cjelovit pregled svih dijelova povezanih sa sigurnošću automobila, radom pogonskog sustava, kao i dijelova povezanih s elektronikom.
Riječ je o osnovnoj usluzi koju je potrebno redovito obavljati kako bi garantirali dug radni vijek i pouzdanost vašeg vozila.

 

 

strokovni-nasveti
 

Mehaničari mreže Motrio pomno slijede program održavanja vašeg vozila te vas prije obavljanja svakog posebnog zahvata pitaju za saglasnost.

kocnice
 

 

Na vašu sigurnost za upravljačem posebice utječu tri elementa: kočnice, amortizeri i gume. Ti elementi tvore “trokut sigurnosti”. Kad neki od njih zakaže, vaša sigurnost nije više na najvišoj mogućoj razini.
Kad neki od tih elemenata ne radi ispravno, kočioni sustav manje je učinkovit. Zato je važno pravilno održavanje svakog elementa kako bi se ponajprije spriječilo produljivanje zaustavnog puta.

 

 

strokovni-nasveti
 

POZOR!

Kočne pločice i razinu kočione tečnosti potrebno je redovito pregledavati.

 

Mehaničar u servisnoj radionici Motrio znat će vas posavjetovati glede zamjene kočionih pločica, diskova ili kočione tečnosti